Lezing en Voetbal

Geplaatst op Geplaatst in Algemeen

25-12 en 02-01

 

 

Bismillahi Rahmani Rahim, Alhamdoelillahi Rabbi l’alamien wassalaatoe wassalaamoe ‘ala nabiyyina Mohammedin wa ‘ala ahlihi wa ashabihi adjma’in amma’ ba’d.

In de naam van Allah, de Meest Genadevolle, de Meest Barmhartige.

Assalaamoe ‘alaikoem wa rahmatoellahi wa barakatoe,

Beste broeders en zusters,

 
Jongerenavond: 

 

At-tabarani (moge Allah swt tevreden met hem zijn) overlevert in een hadieth: “Al wie naar de moskee gaat met als enige verlangen het goede te leren of te onderrichten, heeft de beloning van een bedevaarder die zijn Hadj heeft voltooid” (Sahieh verklaard door Al-Albani)

 

Om deze reden organiseert de jongerencommissie van moskee el-Fath de 2e editie van de jongerenavond (voor broeders en zusters,  jong en oud), met als thema Mawlid an-Nabi (geboorte van de profeet vzmh). De lezing wordt verzorgd door broeder Bassam el Saleh.

 

Elk jaar is er opnieuw een discussie wat betreft de geboorte van de profeet vzmh. Wanneer is onze geliefde profeet vzmh geboren en is het gepast om de geboorte van de profeet vzmh te vieren? Ustadh Bassam el Saleh zal ons vrijdag 25 december in shaa Allah meer vertellen over de geboorte van de profeet vzmh.

 

Wat?: Jongerenavond moskee el-Fath

Wie?: Broeders en zusters

Wanneer?: 25 december

Hoe laat?: 16.30 tot 18.45 uur

Waar?: Moskee el Fath, Gemeentewerf 5, Berkel en Rodenrijs

Onderwerp?: Mawlid an-Nabi (geboorte van de profeet vzmh)

Spreker?: Bassam el Saleh

 

Er zullen ook hapjes en drankjes (tegen een vrijwillige vergoeding)  in shaa Allah aanwezig zijn.  Alle inkomsten worden gebruikt voor de nieuwbouw van de moskee. We hopen in shaa Allah allemaal op jullie aanwezigheid.

 

 

Benefiet voetbaltoernooi:

 

Allah de Verhevene heeft gezegd: “Jullie zullen de vroomheid niet bereiken totdat jullie van wat jullie liefhebben bijdragen geven. En wat jullie ook van iets bijdragen: voorwaar, Allah weet daarvan.”  (‘ali ‘imran, 3:92)

Met het oog op de nieuwbouw van de moskee organiseert de jongerencommissie ook een benefiet voetbaltoernooi. Graag nodigen we je (jong en oud), zaterdag 2 januari, uit om op een sportieve manier de broederschaps banden aan te halen en geld op te halen voor de nieuwbouw van de moskee.

Aangezien het een benefiet toernooi is vragen we van elk team een bijdrage van € 100 euro (ongeveer € 20 euro pp.). Mocht deze bijdrage te hoog zijn dan horen we het graag en in shaa Allah komen we er dan samen uit. Er is geen minimum leeftijd verbonden aan dit toernooi. Kinderen zijn dan ook welkom en spelen bij genoeg animo in een eigen poule. Eten en drinken zal in shaa Allah (tegen een kleine vergoeding)  aanwezig zijn.  Alle inkomsten van het toernooi worden gebruikt voor de nieuwbouw van de moskee.

 

De voetbalactiviteit vindt plaats in sporthal De Ackers. Elk team bestaat uit minimaal 5 spelers. Het toernooi vindt plaats van 15.00 uur tot 20.00 uur.
Wat?: Voetbaltoernooi voor jong en oud
Wanneer?: Zaterdag 2 januari

Hoe laat?: 15.00 uur tot 20.00 uur
Waar?: Sporthal De Ackers, Groeneweg 27, Bergschenhoek
 

Meld je (team) nu snel aan via broeder Abdelhak (op whatsapp, nummer 06-21852108) of via moskeelansingerland@gmail.com.

Bij vragen of opmerkingen neem dan contact op met broeder Abdelhak.

 

 

En de Verhevene zegt: “O jullie die geloven: geeft van de goede dingen die jullie verworven hebben en (van wat) Wij voor jullie uit de aarde hebben voortgebracht en kiest niet van het slechte ervan om te geven, … (Al-Baqarah, 2:267)
We hopen in shaa Allah allemaal op jullie aanwezigheid. Tenslotte vragen we Allah de Verhevene die ons heeft gezegend met de Islam, om de broederschap tussen ons te versterken en ons te helpen met de nieuwbouw van de moskee.
Wa ‘alaikoem salaam,

Jongerencommissie Moskee el-Fath te Lansingerland

 

P.s. 1: Zie bijlage voor de flyer met alle informatie
P.s. 2: Het is voor broeders, die het deelname bedrag niet bij elkaar kunnen krijgen, ook mogelijk om zich (gratis) aan te melden. Daarnaast is het voor broeders, die geen volledig team hebben, ook mogelijk om zich aan te melden. Dan bekijken wij de mogelijkheden om een team op te zetten met spelers die zelf geen compleet team hebben.