Nieuwbouw

Moskee el-Fath heeft jullie hulp nodig, ons huidige gebouw wordt later dit jaar gesloopt. De nieuwbouw is hamdollilah gevorderd maar nog niet af. Fase 4, de Casco oplevering staat voor onze neus, we hebben nog slechts €400.000 nodig, hoeveel doneer jij?

[divider]

Moskee el-Fath heeft met het oog op de groeiende gemeenschap, de bredere activiteiten die we willen organiseren en het feit dat wij (als moslims) onze toekomst in Lansingerland zien, de wens om te komen tot ons eigen gebouw een Islamitisch Cultureel Centrum Lansingerland.

Wij willen met dit nieuwe Islamitisch Cultureel Centrum Lansingerland een thuis bieden voor jong, oud, vrouw en man. Wij richten ons daarbij in het nieuwe centrum op aanbidding,  onderwijs en samen zijn. Een plek die mensen bindt en die de mensen ruimte biedt zichzelf verder te ontplooien, een plek die multifunctioneel gebruikt kan worden en waar ook activiteiten georganiseerd kunnen worden. De multifunctionaliteit die het gebouw uiteindelijk in zich moet hebben, zal geen afbreuk doen aan de sereniteit en het godsdienstige karakter van  het Islamitisch Cultureel Centrum. Voor de uitstraling en de architectuur is het belangrijk dat het ontwerp op een eigentijdse manier de visie van de Vereniging weet te vertalen, altijd rekening houdend met de context van het Nederlandse landschap en samenleving, zonder daarbij de oorspronkelijke bron uit het oog te verliezen.

Het toekomstige gebouw zal een omvang hebben van ca. 1150 m2 BVO en wordt in 2 lagen gebouwd, met mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. Het centrum bestaat hoofdzakelijk  uit ruimten ten behoeve van verschillende activiteiten, waaronder twee gebedsruimtes (voor mannen en vrouwen), een ontmoetingsruimte, bibliotheek en klaslokalen. Zie de foto’s  hieronder voor het Definitief Ontwerp van architectenburo ‘Theo Verburg’ ontworpen door ir. Nourdin Alou.Voor de aankoop van de grond, het maken van het plan en voor de nieuwbouw vertrouwt moskee el-Fath op Allah (swt) en op de eigen gemeenschap, dus op jou!

De Profeet  Mohamed (vrede en zegeningen zij met hem) heeft gezegd:

 Degene die een moskee bouwt al is het ter grootte van een nest van een vogel of zelfs  kleiner, Allah (de Verhevene) zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs.

[divider]

De moskeevereniging heeft jullie hulp nodig bij het realiseren van deze nieuwe moskee. Dit kan door hieronder het formulier in te vullen en aan te geven met welk bedrag je de moskee wilt steunen!

Steun ons door een maandelijkse of eenmalige gift te geven. De giften zijn aftrekbaar van de belasting omdat de moskee erkent is als ANBI. Je kan bijvoorbeeld 1 vierkante meter grond, ad €225,-sponsoren, of een funderingspaal (€1000,-), of een ander (maandelijks of eenmalig) bedrag. Bedenk hierbij dat de Profeet sws heeft gezegd:

Degene die een moskee bouwt al is het ter grootte van een nest van een vogel of zelfs  kleiner, Allah (de Verhevene) zal voor hem een huis bouwen in het Paradijs.

Vergeet ook niet dat in sha Allah, je door te doneren een sadaqa djari’a bewerkstelligd. Dat wil zeggen dat dit een continue gift is die beloningen zal opleveren voor jou zelfs na jouw dood! Je kan ook doneren met  als intentie een geliefde of overleden persoon, in sha Allah zal hij/zij dan de beloning hiervoor verkrijgen! Geef gul en vul onderstaand formulier in. Barak Allahoe fiekoem!

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Straatnaam (verplicht)

Huisnummer (verplicht)

Postcode (verplicht)

Bankrekeningnummer (verplicht)

Eenmalig of maandelijks? (verplicht)

Donatiebedrag (verplicht)

Door inzending van dit formulier geeft u toestemming aan Moskee el-Fath om doorlopende, of een eenmalige, incasso-opdracht(en) te versturen naar uw bank om bovenstaand bedrag van uw rekening af te schrijven wegens contributie, en uw bank om eenmalig of doorlopend een bedrag van uw rekening af te schrijven overeenkomstig de opdracht van moskee el-Fath. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen acht weken na afschrijving contact op met uw bank. Vraag uw bank naar de voorwaarden.

[facebook][tweet]