Aanslagen Parijs

Geplaatst op Geplaatst in Algemeen

Afgelopen nacht is Parijs opgeschrikt door een reeks verschrikkelijke aanslagen. Onze gedachten gaan allereerst uit naar alle slachtoffers, hun  familieleden en hun nabestaanden.

De eerste geluiden zijn dat de daders vanuit of namens IS (Da’esh) deze walgelijke aanslagen hebben gepleegd. Over deze afgedwaalde groep hebben wij eerder al een bericht geplaatst. Ongeacht wie de daders zijn, willen wij als mens en moslim deze daden ondubbelzinnig afwijzen en veroordelen. Het doden van willekeurige burgers, waar dan ook, is op geen enkele manier goed te keuren.

Wij bidden en hopen dat de daders, voorbereiders en handlangers een gepaste bestraffing zullen krijgen. Ook willen wij onze medeburgers in Nederland en Lansingerland op het hart drukken om de daden van enkelen niet af te schuiven op de moslimgemeenschap als geheel. Moslims zijn namelijk net zoveel slachtoffer van deze terreur als niet-moslims. Alleen door onze rust te bewaren en door gezamenlijk op te trekken kunnen wij dit soort kwaad verdrijven uit de wereld.

Moge Allah ons behoeden tegen alle vormen van terreur en onrechtvaardigheid.